BLOG

10+1 ötlet, hogy hogyan varázsold izgalmasabbá a hálószobát!

BV Admin
2020.03.31 19:35

Egyszer mindenki életében eljön az a pillanat, mikor szeretne egy kicsit változtatni a lakás valamelyik pontján. Miért ne lehetne így hát ez a hálószoba, ahol szinte a legtöbb időt töltjük és egyben a legfontosabb tevékenységet is végezzük, ami természetesen az alvás. Nincs is jobb annál, mint egy vidám és nekünk tetsző környezetben elaludni, s ébredni.

1. Ha még nincs, rakj a falra vászonképet, ha már van, frissítsd fel azokat!

Legyenek azok kisebbek vagy nagyobbak, a falra kihelyezett képek általában kiemelt fontossággal bírnak életünkben. Akár egy emlék, akár csak egy belőlünk pozitív érzést kiváltó kép van a vásznon, jelentőségüknek érzelmi értéke van. Ne félj színekben akár valami eltérőt választani a szoba stílusától vagy színétől!

2. Engedd szabadjára a fantáziád, merj játszani a fényekkel!

Elsőre furcsán hangozhat, de a világítás ad lelket a szobának. A hideg és meleg fényeket ugyan nem érdemes kombinálni, de ma már lámpák és fény típusok rengetegéből választhatunk. Legyen az akár egy alacsonyabb kislámpa, egy nagyobb állólámpa vagy akár mennyezetbe építhető LED lámpa, a lényeg, hogy kreálj varázslatos hangulatot a fények és a fantáziád segítségével.

3. Használj falmatricákat!

Nem bánsz jól az ecsettel és a festékkel? Mi sem! És pont az ilyen esetekre találták ki a falmatricákat, melyek között van számtalan érdekes, látványos, kreatív forma. Válogass szabadon kisebb és nagyobb méretekben is, így hamar gyönyörű alkotások kerülhetnek a faladra.

4. Polc az ágy felett

Az éjjeli szekrényen már egy porszemet sem lehet elhelyezni, a padlón pedig állandóan belerúgsz a könyvekbe és egyéb oda rakott dolgokba? Az ágy felé helyezett polcok nem csak a tárolást segítik, de rendkívül jól néznek ki a szobában! Ha már vannak képek a falon, ne félj azokat levenni, van azoknak hely a polcon is!

5. Alacsony ágy, több tér

Szintén az előző tipphez kapcsolódik, hogy ha a már csak a megfelelő ágyat keressük és esetleg kisebb térben kell azt elhelyeznünk, válasszunk alacsony ágyat. Az alacsony ágynak köszönhetően szintén úgy fogjuk érezni, hogy több terünk van a hálószobában.

/Smart-Light-franciaagy

Ha tetszik az ágy kattints a képre.

6. Merj élénk színű bútorokat, kiegészítőket használni!

Egyszínű a fal és visszafogott az ágykeret? Téged ez ne tartson vissza! Legyen az éjjeliszekrényed vagy az ágyneműd élénk színű! Közeleg a tavasz, majd hamarosan a nyár, a kinti nagy melegben jó érzés lesz majd az élénk tónusú, hűsítő színű ágynemű és ágytakaró használata!

7. Ne félj a fafelületek használatától!

A natúr színek és a fafelületek teljesen passzolnak egymáshoz, letisztult hatást kölcsönözve a hálószóbának. Ha pedig szereted az egyszerű, letisztult dolgokat, akkor ez a stílusirány neked való! Még néhány kép a falra és máris kész a tökéletes hálószoba.

Ha tetszik az ágy kattints a képre.

8. Két szín, mely csodákra képes

Ha már az előbb a letisztult hálószobánál jártunk, ezt a trükköt is érdemesnek láttuk ide venni. A fehér és a szürke árnyalatai ugyanis tágítják a teret, így nagyobbnak tűnik tőle a szoba.

9. Használj tükröt a szobában!

A tükör minden helyiségben varázslatos erővel bír, avagy megteszi nagyító hatását, így akár egy kisebb hálószoba is rögtön tágásabbnak tűnik. Ha beépített szekrényünk van, csináltassunk rá tükörajtókat!

Ha tetszik az ágy kattints a képre.

10. Merj extravagáns lenni!

Ha szereted a sötét színeket, akkor egy válassz ki egy falat, ahova a bútoraid zöme kerül, és csak azt az egyet fesd ki sötét tónusúra, ami extravagáns, de mégsem szűkül be látványra a tér.

+1. Érdemes tervezni, mielőtt bútorokat vásárolsz

Amikor készen állsz arra, hogy bútorokat vegyél, csinálj egy tervet, amiben megrajzolod mindennek a helyét, hisz fontos, hogy a hálószobádba olyan bútor kerüljön, ami egyébként is illik oda. Ne válassz nehéz, vagy nagy ágyat és szekrényt egy kicsi szobába. Ha magas a mennyezet, egy szekrény magasító segít, hogy ne maradjon olyan sok üres tér a bútor és a plafon között. Ha a hálószobád nagy, válassz olyan bútorokat, amik jól passzolnak bele. Merj bátran széket, puffot vagy valamilyen egyéb bútort választani az ágy végébe. A túl kicsi bútorok és kiegészítők elvesznek egy nagy helyiségben.